Nijverheidsweg 8, 3960 Bree, België

 

 

Onze basisstructuur bestaat steeds uit Skellet.

 

Prijsgunstiger :

Skellet benodigd minder staal dan andere staalbouw systemen door de stabielere koker-vorm van het profiel.

Veelzijdig :

Skellet geeft de architect en de bouwheer alle vrijheid om voor 100% aan de woon- en werkeisen van een gebouw te voldoen. Voor de aannemer biedt skellet een pasklaar antwoord, zelfs in de meest uitdagende situaties.

Bouwen volgens de strengste energienormen :

Koudebruggen, vochtgevoelig materiaal, luchtlekken … Energiezuinig bouwen is telkens weer een uitdaging. Maar voor Skellet is het een tweede natuur. Met Skellet zit er geen enkel vochtgevoelig materiaal in de thermische schil. Zo blijft de isolatie in alle omstandigheden optimaal presteren.

Gepatenteerd EPS-wandsysteem :

Tussen de Skellet-kaders kunnen wanden in een waaier van materialen bevestigd worden. Maar een EPS-wandsysteem is onklopbaar in prijs, stabiliteit en isolatie. Een EPS- of piepschuimen wand kan zelfs bepleisterd worden waardoor het moeiteloos de concurrentie aankan met traditionele bouw.

Herbruikbaar :

Skellet is herbruikbaar. De volledige draagconstructies en gevelisolatie zijn demonteerbaar. Bij warmgewalst staal worden er gelaste verbindingen gebruikt, Skellet daarentegen wordt verbonden door middel van verbindingsplaten. Daarnaast is er een raster aangebracht met diverse verbindingsgaten, bij hergebruik hoeven er geen nieuwe gaten in.

Flexibel :

Skellet kolommen of balken zijn samengesteld uit standaard onderdelen en zijn demonteerbaar tot losse onderdelen. Bij vele andere vormen van staal zie je dat kolommen of balken niet demonteerbaar zijn tot kleinere onderdelen waardoor hergebruik uiteraard veel moeilijker is.

CO2 verminderen :

Nederland wil 1 miljoen woningen volledig circulair bouwen tussen 2020 en 2030. Dat is 100.000 woningen per jaar. Met Skellet als basisstructuur zou dit 900.000 ton minder CO2 uitstoot betekenen.
900.000 ton / 18 miljoen inwoners in Nederland x 500 miljoen inwoners EU = 25 miljoen ton minder CO2 uitstoot.

Cijfers op een rij :

  • verschil in gewicht voor dezelfde stabiliteit t.o.v. licht gewicht staalframebouw -30% tot -50%
  • verschil in gewicht voor dezelfde stabiliteit t.o.v. warm gewalst staal -40% tot -70%
  • de productie van Skellet is 69% milieuvriendelijker dan de productie van warm gewalst staal
  • bij Skellet is 95% herbruikbaar en 5% recyclebaar